sâmbătă, 19 mai 2018

Reducerea perioadei de suspendare





Dacă vi s-a suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 60 sau 90 de zile, puteți solicita sefului politiei rutiere pe raza careia a fost savarsita fapta reducerea perioadei de suspendare aplicată dacă îndepliniți următoarele condiții – art. 221 Regulamentul de aplicare a O.U.G. nr. 195/2002:

a)      a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie (testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie constă în completarea unei grile, ce contine 15 întrebări din legislaţia rutieră; pentru a promova, şoferii trebuie să răspundă corect la cel puţin 13 întrebări).



b)      a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;



c)       în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;



d)     ) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.





            Conducătorul de autovehicul nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:



a)      perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;



b)      a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;



c)      a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;



d)      sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.



Pentru reducerea perioadei de suspendare, după promovarea testului de cunoaștere a regulilor de circulație, trebuie să vă prezentați la poliția care vă are în evidență cu urmă­toarele documente:

1. act de identitate (original+copie);

2. proces-verbal (original+copie);

3. chitanța plată amendă (original+copie);

4. dovada reținere permis de conducere (original+copie);

5. dovada promovării testului de cunoaștere a regulilor de circulație;

6. cererea.
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Arhivă blog

Un produs Blogger.

De ce sa imi iau carnet de conducere?

<![endif]-->                     Pentru a raspunde la aceasta intrebare, e suficient sa analizam structura ocupationala...