duminică, 20 mai 2018

Alegerea autovehiculului



Ne-am putea intreba; ce e mai important, instructorul sau masina ? Experienta a dovedit ca cineva care a urmat  integral programul de pregatire dintr-o scoala de soferi, il poate pune in practica pe orice tip de autovehicul din categoria respectiva. Si aici exista prejudecati si false opinii; dar, din moment ce principiile functionarii unui automobil sunt aceleasi, o masina romaneasca (in buna stare de functionare) nu e cu nimic mai prejos decat ultimul model din strainatate. Dar, indiferent de tipul de autovehicul, un lucru e foarte important: masina sa fie intr-o perfecta stare de functionare.
Evitati scolile unde elevul pe parcursul instruirii trece de pe o masina pe alta sau e nevoit sa se prezinte la examen cu alta masina decat cea  care a facut instruirea. Un asemenea lucru nu e deloc recomandabil pentru un incepator.
Masina pe motorina sau pe benzina? Si in aceasta privinta exista prejudecati, alimentate chiar de unii instructori. Din punct de vedere al invatarii conducerii unui autovehicul, tipul de combustibil nu este relevant; acest lucru trebuie avut in vedere atunci cand va ganditi la modul preponderent de utilizare a autovehiculului pe care il veti conduce: in localitate sau in afara localitatii.
Masina cu cutie manuala sau automata ? Trebuie sa stiti ca persoana care urmeaza cursurile scolii de soferi pe o masina cu cutie automata si promoveaza examenul, va putea conduce ulterior numai o astfel de masina, iar aceasta mentiune se inscrie in permisul de conducere. Cei care obtin permisul pe o masina cu cutie manuala, pot sa conduca si o masina prevazuta cu cutie automata..
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Arhivă blog

Un produs Blogger.

De ce sa imi iau carnet de conducere?

<![endif]-->                     Pentru a raspunde la aceasta intrebare, e suficient sa analizam structura ocupationala...