duminică, 20 mai 2018

Cursuri teoretice


Inainte de a incepe pregatirea practica pe automobil, cursantul trebuie sa parcurga modulele teoretice:
                                                     
- Legislatie rutiera:                                       
- Conducere preventiva;                                           
- Cunoasterea autovehiculului:                               
- Prim Ajutor;

Finalizarea pregatirii teoretice se face printr-un examen asemanator cu cel  pe care cursantul il va sustine cu D.R.P.C.I.V. Rezultatul acestui examen se consemneaza in Caietul cursantului; promovarea acestui examen este o conditie pentru inceperea pregatirii practice.  Cei care nu obtin punctajul necesar la acest examen, vor primi explicatii asupra greselilor facute, se vor pregati suplimentar  si  vor repeta examenul la o data stabilita, pana vor obtine punctajul necesar. Daca nu primiti un feed-back la acest examen, solicitati-l !
Desi aceste cursuri sunt prevazute in Planul de invatamant si in Programele scolare, unii cursanti, din dorinta de a ajunge cat mai repede pe masina le “sar”, cu largul concurs al scolii sau al instructorului respectiv. Acest lucru este total contraindicat deoarece:
•    Conducerea unui automobil, efectuarea unor manevre se face dupa anumite reguli, care trebuie insusite in prealabil; daca elevul nu le cunoaste, instructorul va trebui sa i le explice, iar acest lucru se va face pe banii si pe timpul elevului.
•    Unii cursanti considera ca nu e necesar sa participe la cursuri, deoarece pot invata si acasa; desi teoretic acest lucru e posibil, practica a demonstrat ca acesti cursanti intampina multe probleme, pe de o parte pentru ca legislatia rutiera nu e suficient de clara si nu e prezentata intr-o maniera care sa favorizeze invatarea logica, pe de alta parte, pentru ca la ora actuala pe piata nu exista un manual serios de legislatie rutiera pe care sa-l gireze o anumita autoritate. De aceea cea mai buna solutie este sa va procurati legislatia rutiera in forma originala si sa va alegeti o scoala unde exista un profesor foarte bun care sa v-o explice. Nu va cumparati chestionare din comert ! Pe langa faptul ca acestea contin numeroase greseli, este absurd sa incerci sa rezolvi probleme fara a avea o baza teoretica solida. Deci, nu va apucati sa rezolvati chestionare, pana nu v-ati insusit prevederile legislatiei rutiere !
Unii elevi cred ca este necesar sa participe numai la cursul de legislatie rutiera, ignorandu-le pe celelalte, pe care le considera mai putin importante. Nu trebuie insa sa uitam ca prima proba a examenului pentru obtinerea permisului de conducere este o proba teoretica, unde elevul trebuie sa raspunda nu numai la intrebari din legislatia rutiera, ci si la intrebari din mecanica, prim ajutor sau conducere preventiva. Un bun conducator auto trebuie sa cunoasca nu numai normele rutiere ci si modul de a anticipa si preveni o situatie potential periculoasa, cum sa pregateasca o deplasare mai lunga, cum sa reduca consumul de combustibil si sa protejeze mediul, cum sa efectueze operatiile de intretinere a autovehiculului, cum sa actioneze in cazul unui accident de circulatie. Cursurile de Conducere preventiva, Mecanica si Prim Ajutor ii ofera tocmai asemenea informatii, care intregesc profilul unui conducator auto eficient si responsabil.
O interesanta, moderna, interactiva si unica modalitate de insusire a prevederilor legislatiei rutiere, care si-a dovedit eficienta in practica, o puteti cunoaste accesand site-ul tds-iasi.ro
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Arhivă blog

Un produs Blogger.

De ce sa imi iau carnet de conducere?

<![endif]-->                     Pentru a raspunde la aceasta intrebare, e suficient sa analizam structura ocupationala...