duminică, 20 mai 2018

Alegerea scolii



Un studiu facut pe un numar insemnat de subiecti, a pus in evidenta faptul ca oamenii isi aleg scoala dupa niste pseudo – criterii. Iata  care sunt aceste criterii, in ordinea preferintelor:
1.      Recomandarea prietenilor;
2.      Apropierea de casa;
3.      Pretul scolii;
4.      Cunostinte directe sau indirecte in scoala respectiva.
5.      Data inceperii cursurilor.
6.      Altele
Niciunul din aceste criterii nu este unul rational; cineva care ar fi facut o alegere rationala ar fi luat in consideratie rezultatele obtinute de scoala respectiva, modul cum este apreciata aceasta de organele tutelare (A.R.R. si I.S.C.T.R.), dotarea si preocuparea scolii respective pentru activitatea didactica (sali de clasa spatioase, eclerate si incalzite, masini bune si intretinute, materiale si mijloace didactice moderne, utilizarea unor metode si procedee moderne de invatamant).
Pot fi consultate si site-urile scolilor, dar trebuie analizate cu atentie si cu circumspectie; un site cu foarte multe promisiuni si laude (proprii sau din partea cursantilor) ridica multe semne de intrebare. Este de preferat un site care ofera cat mai multe informatii si detalii.
Unele scoli practica preturi de dumping; la o analiza mai atenta se poate observa ca un asemenea pret abia acopera costul combustibilului; diferenta pana la un pret real va trebui acoperita prin tot felul de mijoace neortodoxe care, vor fi cu siguranta, in detrimentul cursantului.
Procentajele de promovabilitate afisate de D.R.P.C.I.V. nu sunt relevante, deoarece sunt calculate intr-un mod defectuos, fara sa tina seama de legile statisticii.
      In judetul Iasi functioneaza la ora actuala aproximativ 50 de scoli organizate ca S.R.L.  si 14 scoli organizate ca P.F.A. iar intre ele sunt diferente foarte mari; de aceea alegerea unei scoli capata o foarte mare importanta, in contextul in care Iasul se situeaza pe ultimul loc pe tara in privinta coeficientului de promovabilitate inregistrat la primul examen pentru obtinerea permisului de conducere.
Share:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Arhivă blog

Un produs Blogger.

De ce sa imi iau carnet de conducere?

<![endif]-->                     Pentru a raspunde la aceasta intrebare, e suficient sa analizam structura ocupationala...